Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © PIROSCHKA VAN DE WOUW

NEC in beroep tegen straf De Gier, Van den Berg twee duels geschorst

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van één duel schorsing gekregen voor de rode kaart die hij vrijdag kreeg in Den Bosch. NEC accepteert het voorstel niet. Joey van den Berg moet twee duels toekijken.

De trainer van de eerstedivisionist kreeg in de slotfase van het duel tegen de koploper FC Den Bosch (3-2 verlies) geel voor commentaar op de leiding. Daarop reageerde hij met een cynisch applaus en de woorden: ‘Ah, dank je wel’. Vervolgens trok scheidsrechter Joey Kooij een tweede gele kaart; gevolgd door een rode kaart. Omdat NEC het voorstel afwijst moet de tuchtcommissie van de KNVB zich over de zaak buigen.

NEC-speler Van den Berg kreeg vlak voor de rust rood tegen FC Den Bosch. NEC accepteert het schikkingsvoorstel voor de twee duels schorsing van de aanklager betaald voetbal. Die keek niet alleen naar de overtreding van Van den Berg, maar ook naar zijn reactie. De huurling van het Engelse Reading greep onder meer naar de rode kaart, die Kooij hem toonde. Van den Berg mist door de schorsing aankomende vrijdag het duel met MVV in De Goffert en volgende week de uitwedstrijd tegen FC Twente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.