Volledig scherm
Bart van Rooij (l) in actie namens NEC tegen Kayserispor. Rechts Bilal Basacikoglu. © David van Haren

NEC-internationals: Van Rooij debuteert, Kvida blijft op de bank

NIJMEGEN - Bart van Rooij mag zich jeugdinternational van Oranje noemen. De 17-jarige NEC’er debuteerde woensdag voor Nederland O18 in de oefenwedstrijd tegen Engeland (3-0 verlies). Hij speelde de tweede helft. 

Ploeggenoot Lucas Veenendaal uit Lunteren zat het hele duel op de bank bij Oranje, dat bij het vierlandentoernooi in Frankrijk nog tegen het thuisland (vrijdag) en Rusland (zondag) moet spelen.

Van Rooij viel eind vorig seizoen op het laatste moment af voor het EK O17 in Engeland, dat Oranje destijds won. Hij stond toen op de stand-bylijst. Na een goede periode bij NEC – de verdediger uit Escharen maakte de hele voorbereiding mee bij de selectie van de eerstedivisionist – volgde alsnog zijn entree bij Oranje. 

Net als Van Rooij ging ook Ole Romeny woensdag met een nationaal elftal onderuit tegen Engeland. De flankspeler (18) speelde 85 minuten mee bij Oranje O19 tegen Engeland O19: 4-1. Voor hem staat deze interlandperiode nog een duel met Tsjechië O19 (zaterdag) op het programma.

Josef Kvida (21) won met Tsjechië O21 de EK-kwalificatiewedstrijd van San Marino: 0-2. De verdediger, de afgelopen competitieduels een vaste waarde bij NEC, zat 90 minuten op de bank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.