Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © BSR Agency

NEC kan derde periode ongeslagen afsluiten tegen Den Bosch

NIJMEGEN - NEC kan vrijdag tegen FC Den Bosch in De Goffert de derde periode in de eerste divisie ongeslagen afsluiten. Trainer Jack de Gier: ,,Wij hebben een goede periode. Maar door de gelijke spelen hebben we te weinig punten gehaald. Daar moeten we vanaf.’’

NEC verloor de laatste acht duels niet, wel speelde de ploeg vijf keer gelijk. Het ongeslagen afsluiten van de derde periode tegen Den Bosch is voor De Gier geen doel op zich.

,,We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en elke week voor de drie punten gaan. Dan kunnen we de stappen maken op de ranglijst die we willen.’’

NEC heeft de laatste wedstrijden de lijn omhoog te pakken en staat op de elfde plek in de eerste divisie. Die zou recht geven op deelname aan de nacompetitie. De doelstelling is om bij de bovenste vijf (min de beloftenploegen) te eindigen. Dan slaat NEC de eerste ronde van de nacompetitie over.

Schorsing

Den Bosch staat op zo’n plek. De Gier houdt tegen de nummer vier van de eerste divisie vermoedelijk vast aan de basis die afgelopen vrijdag in De Goffert Roda JC versloeg: 1-0. Alleen Leroy Labylle ontbreekt vanwege een schorsing. Hij kreeg tegen Roda JC zijn vijfde gele kaart. Vermoedelijk is Ole Romeny zijn vervanger op het middenveld.

De Bosschenaren hebben deze winter Brahim Darri gehuurd van NEC. De Gier zette de linksbuiten na de uitnederlaag bij FC Eindhoven (3-2), de eerste wedstrijd na de winterstop, samen met Anass Achahbar uit de selectie vanwege een woordenwisseling. Darri heeft vooralsnog weinig indruk gemaakt bij Den Bosch. Door een virusinfectie miste de aanvaller de afgelopen vier duels. Het is onbekend of hij inzetbaar is tegen NEC.

NEC beschikt tegen Den Bosch, waar eerder met 3-2 werd verloren, vanwege blessures niet over Rens van Eijden, Norbert Alblas, Tom Overtoom, Oliver Zelenika en Frank Sturing. Achahbar is nog altijd verbannen naar Jong NEC.

De vermoedelijke opstelling: 
Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Van den Berg, Kvida; Dijkstra, Bruijn, Romeny; Okita, Druijf, Wolters.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.