Volledig scherm
Goffertstadion van boven. © Gerard Verschooten

NEC kan huur Goffertstadion niet meer betalen

NIJMEGEN - NEC kan de huur van stadion De Goffert niet meer betalen. De club heeft bij gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, een betalingsachterstand van drie maanden opgelopen. 

Het gaat om juli, augustus en september. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een ingebrekestelling - een soort aanmaning - verstuurd aan de Nijmeegse voetbalclub. Ook is de gemeenteraad geïnformeerd.

NEC heeft ook niet kunnen voldoen aan een betalingsregeling die eerder met de gemeente is getroffen over de periode 2014-2015. Ook toen liep de club een betalingsachterstand op. In totaal gaat het nu om 244.000 euro die nog betaald moet worden. Het college gaat er vanuit dat de club deze week met een onderbouwde reactie komt, zo is te lezen in de stukken die zijn toegezonden aan de gemeenteraad.

Financieel zware tijden

NEC-directeur Wilco van Schaik bevestigt de problemen. ,,We hebben al eerder aan gegeven dat we financieel zware tijden beleven. Dat mag niemand als nieuw ervaren. Wat er nu gebeurt, schudt hopelijk iedereen nog maar eens wakker dat we momenteel een hele harde strijd leveren. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor.”

De hoge onderhoudskosten van het verouderde Goffertstadion, waarvoor de club hoewel ze huurder is zelf moet opdraaien, drukken steeds zwaarder op de begroting, zegt Van Schaik. Ander groot probleem, volgens de NEC-directeur: de Turkse club Fenerbahçe komt al maanden niet over de brug met het betalen van het resterende deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu. De aanvallende middenvelder verhuisde vorige zomer van Nijmegen naar Istanboel.

NEC zegt er ‘hard aan te werken’ om de huurachterstand weg te werken. ,,Maar we hebben de gemeente ook eerlijk gezegd dat dit een heel lastig seizoen is.”

Gemeente wil geld zien

Nick de Graaf, raadslid van de VVD, vindt het een goede zaak dat de gemeente een ingebrekestelling de deur heeft uitgedaan: ,,Als je afspraken maakt, moet je gehoor aan geven. Ook NEC. Dus prima dat de gemeente er op deze manier achteraan gaat.”

Paul Eigenhuijsen, fractievoorzitter van VoorNijmegen.Nu, noemt het nieuws verrassend: ,,Pal voor het zomerreces heeft de gemeente nog met de club om tafel gezeten, toen was er niets aan de hand aangaande huurachterstanden. Dat de club nu opeens drie maanden achterloopt met de huur, vind ik heel vreemd.”

Volledig scherm
NEC-supporters.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.