Volledig scherm
Mike Ndayishimiye (links). © Eigen Foto

NEC kan tegen Helmond Sport beroep doen op Ndayishimiye

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier kan vrijdag tegen Helmond Sport een beroep doen op Mike Ndayishimiye. Voetbalbond KNVB heeft de eerstedivisionist laten weten dat de aanvaller speelgerechtigd is.

NEC legde vorige week dinsdag de clubloze Ndayishimiye vast voor drie jaar. De Belgische jeugdinternational was nog niet speelgerechtigd voor het thuisduel met Jong PSV afgelopen vrijdag (4-4).

In dat duel viel rechtsbuiten Jonathan Okita uit met een hersenschudding. Het is nog onzeker of de Duitser, die deze zomer overkwam van MVV, vrijdag kan spelen. Ndayishimiye, die op de positie van Okita uit de voeten kan, biedt De Gier meer opties in de voorhoede.

Ndayishimiye (19) was clubloos omdat hij bij Anderlecht een aflopend contract had. Hij legde een nieuw voorstel van de club uit de Belgische hoofdstad naast zich neer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.