Tom van de Looi van NEC (rechts) in duel met NAC-speler Robin Schouten.
Volledig scherm
Tom van de Looi van NEC (rechts) in duel met NAC-speler Robin Schouten. © BSR Agency

NEC knokt op ‘slagveld’ voor een punt tegen NAC

NIJMEGEN – Terwijl stadionmanager Theo van Benthum hoofdschuddend de omgeploegde grasmat in het Goffertstadion bekeek, maakte NEC vrijdagavond na de 1-1 tegen NAC Breda een bescheiden ereronde. De Nijmeegse eerstedivisionist was er in de eerste helft niet aan te pas gekomen tegen de Brabanders, maar verdiende het punt op basis van de werklust in de tweede helft.

Mattijs Branderhorst was na een uur spelen een houdbaar schot van Arno Verschueren te machtig. De doelman van NEC kreeg zonder overtuiging nog wel twee vuisten tegen de bal, maar mocht de goal op zijn conto schrijven.

Het trainerstrio van NEC bracht Randy Wolters en Ole Romeny voor Dirk Proper en Ayman Sellouf en prompt rechtte de thuisclub nog een keer de rug.

Uitgerekend Wolters brak de ban. De aanvaller die in een uitzichtloze positie bij NEC heeft en vrijdagavond ook al jeugdspeler Ayman Sellouf voor zich moest dulden, heroverde de bal bij de cornervlag en stelde Zian Flemming in staat de 1-1 tegen het scorebord te jagen.

Dat punt was verdiend, maar voor de plekken die straks recht geven op een ticket voor de play-offs blijft het dringen geblazen.  

NEC-NAC 1-1 (0-0). 61. Verschueren (0-1), 78. Flemming (1-1)

Toeschouwers: 8325

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Kvida, Wolters, Van Landschoot (NEC), Monsalve Stokkers, Riera (NAC).

NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Tom van de Looi, Dirk Proper (67. Randy Wolters), Jellert van Landschoot; Jonathan Okita (87. Lartey Sanniez), Zian Flemming, Ayman Sellouf (67. Ole Romeny).