Volledig scherm
Ajax-speler Mateo Cassierra passeert NEC-doelman Joris Delle: 2-0. © Stanley Gontha

NEC krijgt herkansing tegen Jong Ajax door blunder KNVB

NIJMEGEN - De topper in de eerste divisie tussen Jong Ajax en NEC wordt overgespeeld, vermoedelijk op 16 april. Dat heeft de aanklager betaald voetbal besloten omdat bij Jong Ajax de geschorste Teun Bijleveld meespeelde.

NEC verloor de topper in Amsterdam met 2-0 waardoor het kampioenschap nauwelijks nog haalbaar was. De Nijmegenaren moesten in vier duels een achterstand van vier punten goedmaken op koploper Fortuna Sittard. Bovendien stond Jong Ajax door de zege tweede met drie punten voorsprong op NEC.

Weer in de race

Doordat de wedstrijd ongeldig is verklaard, is NEC weer volop in de race voor de titel. De ploeg van trainer Pepijn Lijnders heeft één verliespunt meer dan Fortuna.

De KNVB concludeerde dat Teun Bijleveld tegen NEC niet had mogen spelen omdat hij de maandag daarvoor tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart had gekregen. Dat betekent een automatische schorsing voor de volgende wedstrijd. Dat Bijleveld meespeelde komt door een administratiefout bij de KNVB. Jong Ajax treft geen blaam aldus de voetbalbond.

NEC'er Calvin Verdonk kan maandag meespelen tegen FC Oss. De gele kaart die de linksback kreeg tegen Jong Ajax, is vervallen. Dat was zijn vijfde gele kaart, wat normaal gesproken een automatische schorsing had betekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.