Volledig scherm
PREMIUM
Cas Odenthal geeft het nieuwe beleid van NEC gestalte. De 18-jarige verdediger tekende een contract tot 2021. © Broer van den Boom

NEC kruipt behoedzaam uit een diep dal

ACHTERGRONDNIJMEGEN - Wie hardnekkig blijft voorspellen dat NEC dit seizoen een hoofdrol gaat spelen in de eerste divisie en meedoet om de prijzen, wordt door de verantwoordelijken in De Goffert hoofdschuddend bekeken. De ambities zijn bijgesteld in Nijmegen, waar opportunisme heeft plaatsgemaakt voor realiteitszin.

De selectie is met 23 man op peil, maar heeft een gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar. Negen spelers zijn 20 jaar of jonger. De keuze voor die drastische verjonging vloeit voort uit de penibele financiële situatie waarin de club verkeert, vooral ontstaan door verkeerde keuzes in een recent verleden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.