Volledig scherm
Ragnar Oratmangoen (rechts) in dienst van TOP Oss in actie tegen NEC. © BSR/SOCCRATES

NEC laat Oratmangoen transfervrij naar Cambuur gaan

NIJMEGEN - NEC is verlost van Ragnar Oratmangoen. Ruim een week nadat de eerstedivisionist uit Nijmegen de schaduwspits naar de beloftenploeg had verbannen, is met SC Cambuur een akkoord bereikt over een transfer.

Volledig scherm
26-06-2019: Eerste training NEC Nijmegen, seizoen 2019/2020 De Gelderlander SPORT DG FOTO NIJMEGEN Ragnar Oratmangoen © David van Haren

NEC krijgt geen transfersom van de competitiegenoot uit Leeuwarden voor de 21-jarige voetballer uit Oss, die zijn jeugdopleiding doorliep op De Eendracht. Oratmangoen had nog een contract tot de zomer van 2022 in Nijmegen.

Bezuinigen
Met het vertrek van de oud-huurling van TOP Oss kort NEC verder op de loonkosten. De club moet 1 miljoen euro bezuinigen om eind augustus een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. NEC liet eerder Leroy Labylle mede om die reden vertrekken en zette Paolo Sabak ook in de etalage (terug naar Jong NEC).

Oratmangoen heeft bij Cambuur een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Hij moet in Friesland nog wel medisch worden gekeurd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.