NEC speler  Rens van Eijden(l) en Almere City FC speler  Edoardo Soleri(r) tijdens de wedstrijd
Volledig scherm
NEC speler Rens van Eijden(l) en Almere City FC speler Edoardo Soleri(r) tijdens de wedstrijd © Niels Boersema

NEC lijdt eerste nederlaag en raakt achterop in eerste divisie

ALMERE - NEC heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen verloren in de eerste divisie. De ploeg van trainer Jack de Gier maakte tegen Almere City FC geen beste indruk en ging met 1-0 onderuit.

De Gier moest noodgedwongen wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling, maar verraste ook door Brahim Darri te passeren en Ole Romeny op de vleugel te posteren. Onder de lat verving Marco van Duin de geblesseerde Norbert Alblas. Achterin keerde aanvoerder Rens van Eijden terug en Mart Dijkstra stond in de basis als vervanger van de geblesseerde Joey van den Berg.

Slechte start

NEC keeper Marco van Duin tijdens de wedstrijd Almere City FC - NEC
Volledig scherm
NEC keeper Marco van Duin tijdens de wedstrijd Almere City FC - NEC © Niels Boersema

De Nijmegenaren kenden een slechte start in Almere, want al na acht minuten lag de bal in het doel voor de thuisploeg. Niet voor de eerste keer dit seizoen ging er onoplettendheid in de Nijmeegse defensie vooraf aan de tegentreffer. Leroy Labylle verspeelde de bal en in een razendsnelle omschakeling bereikte linksback Moustapha Seck zijn collega-huurling van AS Roma, spits Edoardo Soleri, die hard raak kopte en Van Duin het nakijken gaf. De doelman had geen antwoord op de poging van de Italiaan.

Zo moest NEC in de achtervolging, maar daar hadden de bezoekers in de eerste helft veel moeite mee. Sven Braken was dicht bij een goal, maar raakte de paal. Verder was het aantal kansen van de Nijmegenaren gering. Aan de andere kant voorkwam Mathias Bossaerts dat Seck opnieuw spits Soleri vond door de voorzet te blokkeren met een tackle. Omdat ook een vrije trap van Tom Overtoom vlak voor rust over het doel zeilde, stond het na 45 minuten 1-0.

Jacht op gelijkmaker

In de tweede helft moest NEC de jacht op de gelijkmaker voortzetten, maar in de beginfase kwam daar weinig van terecht. Almere had de overhand en kreeg via spits Soleri een goede mogelijkheid op 2-0. De Italiaan controleerde een dieptepass, maar Van Duin greep adequaat in bij het schot van de aanvaller. Vervolgens deelde NEC via Anass Achahbar (naast) en Dijkstra (over) speldenprikjes uit.

De grootste kansen voor NEC moesten nog komen. Achahbar was met nog een kwartier op de klok dicht bij een treffer toen invaller Brahim Darri de bal op hem teruglegde. Keeper Timo Plattel voorkwam met een fraaie redding een Nijmeegse goal. Even later waagde Van Eijden een poging met een omhaal uit een vrije trap van Overtoom, maar de bal ging naast het doel. Zo bleef het bij 1-0 en leed NEC tegen een concurrent de eerste nederlaag van het seizoen.

NEC Nijmegen speler Sven Braken(l) en Almere City FC speler Faris Hammouti(r) tijdens de wedstrijd Almere City FC - NEC
Volledig scherm
NEC Nijmegen speler Sven Braken(l) en Almere City FC speler Faris Hammouti(r) tijdens de wedstrijd Almere City FC - NEC © Niels Boersema

Almere City FC - NEC 1-0 (1-0)

8. Soleri 1-0.

Toeschouwers: 3.000.

Scheidrechter: Bax.

Almere City FC: Plattel; Van Vlerken, Mirani, Hammouti, Beck; Loen, Receveur, Kip; Efmorfidis (73. Ahannach), Soleri (80. Luckassen), Calcan (88. Van Hilten).

NEC: Van Duin; Joppen, Van Eijden, Bossaerts, Labylle (82. Kvida); Dijkstra, Achahbar, Overtoom; Okita, Braken, Romeny (62. Darri).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.