Volledig scherm
Groesbeker en oud-NEC’er Jasper Cillessen, hier nog in het shirt van FC Barcelona, maakt de overstap naar Valencia. © Getty Images

NEC loopt ruim miljoen euro mis nu Cillessen naar Valencia gaat

BARCELONA - NEC kan fluiten naar zo'n 1 miljoen euro die de Nijmegenaren hadden kunnen ontvangen als ‘solidariteitsheffing’ bij een transfer van Jasper Cillessen naar Valencia. 

De oud-doelman van NEC vertrekt weliswaar bij Barcelona, maar omdat het om een binnenlandse transfer gaat hoeft Barcelona -  volgens de reglementen in Spanje - de bijdrage in de opleidingskosten niet over te maken naar De Goffert. De Groesbeker onderging dinsdag de medische keuring. 

,,Dat is natuurlijk een teleurstelling’’, reageert Wilco van Schaik, al had de algemeen directeur van NEC volgens eigen zeggen nergens op gerekend. 

,,Omdat de geluiden dat Jasper naar Valencia zou gaan er al langer waren. Wij waren op de hoogte van de bepaling dat we dan geen cent zouden krijgen. Neemt niet weg dat je toch blijft hopen op een buitenlandse transfer. Bij een bedrag van 20 miljoen, hadden we rond de 1 miljoen euro ontvangen. Dat had voor onze financiële positie een enorme meevaller betekend.’’ 

Geen geld voor De Treffers

Cillessen genoot een deel van zijn opleiding bij de Groesbeekse amateurclub De Treffers. Die had, bij een buitenlandse transfer, volgens de berekeningen aanspraak kunnen maken op 50.000 euro. Voorzitter Bert Janssen rekende nergens op. ,,Zo zijn de regels nu eenmaal. Voor hetzelfde geld was hij bij Barcelona gebleven en hadden we ook nergens recht op gehad.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.