Volledig scherm
Ole Romeny van NEC (links) in actie tegen het Helders Elftal. © Pro Shots

NEC maakt er zes tegen Helders Elftal

DEN HELDER - NEC speelt zaterdag de finale van het oefentoernooi van het Helders Elftal in Den Helder. De ploeg van trainer Jack de Gier was donderdagavond veel te sterk voor de gastheren: 0-6.

In de finale spelen de Nijmegenaren zaterdag tegen mede-eerstedivisionist FC Dordrecht, dat eerder op de dag met 2-1 won van SC Telstar.

Op het veld van FC Den Helder maakte een jong NEC, dat met een flink aantal jeugdspelers aan de aftrap stond, er in het eerste uur vier. Ragnar Oratmangoen maakte er binnen de minuut 0-1 van waarna Lowie van Zundert (0-2) en Kevin Jansen met twee treffers de ruststand op 0-4 bepaalden.

Wissels

Na zeven wissels schoot de meer ervaren garde er in het laatste half uur nog twee bij. Al waren het de jonkies die scoorden: Ole Romeny en Lance Duijvestijn maakten er 0-6 van waarna een ware kansenregen voor de onzorgvudige Nijmegenaren geen treffers meer opleverden.

Helders Elftal-NEC 0-6 (0-4). Doelpunten: 1. Oratmangoen 0-1, 17. Van Zundert 0-2, 22. Jansen 0-3, 40. Jansen 0-4, 70. Romeny 0-5, 75. Duijvestijn 0-6

Opstelling NEC (na 60 minuten): Van Duin; Joppen, Dijkstra, Kvida, Hoogveld; Duijvestijn, Achahbar, Overtoom; Theunissen, Romeny, Wolters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.