Volledig scherm
Het Goffertstadion. © Pro Shots

NEC mag Goffertstadion kopen: Europa zet licht op groen

NIJMEGEN - NEC mag definitief het Goffertstadion kopen van de gemeente Nijmegen. De voetbalclub ging daar al lang van uit maar de gemeente Nijmegen moest eerst nog wel overleggen met vertegenwoordigers van de Europese Commissie: Is hier geen sprake van ongeoorloofde staatssteun? Nee dus. 

Onlangs heeft Europa ook het licht op groen gezet. Dat betekent dat NEC tot eind 2019 de tijd heeft om de afgesproken aankoopsom van 7,6 miljoen bijeen te vergaren.

Voorlopig blijft de club wel huur betalen aan de gemeente. Het bedrag van 7,6 miljoen is als 'marktconform' beoordeeld door de Europese Commissie en daarmee is de verkoop geen ongeoorloofde staatssteun. 

NEC-directeur Wilco van Schaijk reageert koeltjes op dat nieuws. ,,Daar waren we al van uitgegaan. Dus het was ook een mededeling die we hadden verwacht.’’ 

Verkenning

Volledig scherm
Wilco van Schaik. © Paul Rapp

Hij kan nog niet zeggen wanneer de overdracht van het stadion daadwerkelijk gaat plaatsvinden. ,,We zijn bezig met de verkenning, er is niets te melden op dit moment. Het proces loopt.’’ Geldschieters moeten niet alleen het aankoopbedrag bij elkaar brengen, maar ook extra geld voor modernisering van het stadion.

NEC liet eerder al doorschemeren de tijd te willen nemen. Voor de voetbalclub is het geen probleem dat de huur doorbetaald moet worden. Die betaalde huursommen worden later van het aankoopbedrag afgetrokken. NEC betaalt jaarlijks een half miljoen aan huur voor het stadion.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.