Volledig scherm
NEC-middenvelder Mart Dijkstra (links) in duel met spits Lars Veldwijk van Sparta. © Mischa Keemink 2018

NEC mist middenvelder Mart Dijkstra tegen RKC door schorsing

NIJMEGEN - NEC-speler Mart Dijkstra is door de KNVB automatisch voor één duel geschorst. De middenvelder van de Nijmeegse eerstedivisionist kreeg afgelopen zondag tegen Sparta (1-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen. 

Dijkstra mist daardoor aankomende vrijdag de wedstrijd tegen RKC. NEC kan in Waalwijk ook niet beschikken over de langdurig geblesseerde doelman Norbert Alblas en linksbuiten Randy Wolters.

De club wil niet ingaan op de vraag of Guus Joppen, die tegen Sparta geblesseerd uitviel, op tijd fit is voor het duel met RKC. Datzelfde geldt voor doelman Marco van Duin, die zondag vanwege een blessure niet in de selectie zat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    NEC kan zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta na vijf maanden weer een uitduel winnen. Na de zege op Telstar (0-3), 17 oktober vorig jaar, verloor NEC zes uitduels op rij. Daarna bleven de Nijmegenaren negen duels ongeslagen. Maar de vier uitwedstrijden in die reeks eindigden in een gelijkspel. Door de ongeslagen reeks is de gevallen grootmacht in de eerste divisie na de winterstop bezig aan een opmars. Die leidde de club naar de negende plek op de ranglijst.