Volledig scherm
Technisch directeur Remco Oversier van NEC aan het woord tijdens de presentatie van Jack de Gier als nieuwe hoofdtrainer. © David van Haren

NEC moet een miljoen euro bezuinigen

NIJMEGEN - NEC moet flink snijden in het voetbalbedrijf. De Nijmeegse voetbalclub staat voor een bezuiniging van circa een miljoen euro. Die sanering bemoeilijkt de ambitie in De Goffert om terug te keren naar de eredivisie.

De misgelopen promotie dit seizoen zorgt er voor dat het spelersbudget omlaag gaat, banen verdwijnen en randvoorwaarden anders worden ingekleed.

Het is nog niet bekend wat een tweede jaar eerste divisie op rij concreet betekent voor het aantal ontslagen op de werkvloer en de hoogte van het spelersbudget (afgelopen seizoen 2,2 miljoen euro, in het laatste jaar eredivisie 3,2 miljoen). Daar hebben uitgaande transfers ook invloed op.

Bezuiniging op trainingskamp

Randvoorwaarden waar NEC onder meer op bezuinigt, zijn de voeding van (jeugd)spelers en het trainingskamp van het eerste elftal. De hoofdmacht van de Gelderse volksclub zal zijn tenten in de voorbereiding op komend seizoen wel buiten De Goffert opslaan, maar is daar veel minder geld aan kwijt dan de afgelopen jaren. Het trainingskamp in Den Helder (van maandag 16 tot en met zaterdag 21 juli bij het toernooi van het Helders Elftal) is op kosten van de organisatie.

'Met minder mensen meer doen'

Om de kwaliteit in het voetbalbedrijf (eerste elftal, beloften en academie) te waarborgen, voert technisch directeur Remco Oversier een koerswijziging door. ,,Met minder mensen gaan we meer doen. Bij bepaalde functies hoort meer verantwoordelijkheid", zegt Oversier, die samen met algemeen directeur Wilco van Schaik de directie vormt. ,,Dit heeft niet alleen met geld te maken, ook met de organisatie. De club is in de huidige situatie niet toekomstbestendig."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”