Volledig scherm
De presentatie van EnergieFlex als hoofdsponsor van NEC aan het begin van het seizoen 2018-2019. © David van Haren

NEC moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor, EnergieFlex failliet

NIJMEGEN -  Energiebedrijf EnergieFlex, hoofdsponsor van de Nijmeegse voetbalclub NEC, is dinsdag failliet verklaard. Dat meldt ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumenten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Van EnergieFlex werd vorige week bekend dat het kampt met financiële problemen. De ACM trok de vergunning van het bedrijf in. Voor NEC kwam het nieuws over de situatie bij EnergieFlex als een complete verrassing, meldde algemeen directeur Wilco van Schaik. Zijn club moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Quote

Met de rug tegen de muur is dit een hele grote uitdaging

Wilco van Schaik, algemeen directeur NEC

Van Schaik zegt dat NEC woensdag met een officiële reactie komt. Daarin gaat NEC in op de impact van het faillissement voor de toekomst van de club, de voetbaltechnische doelstellingen en de maatschappelijke projecten in het Rijk van Nijmegen. EnergieFlex was behalve shirtsponsor ook de belangrijkste sponsor van NEC Maatschappelijk.

Van Schaik: ,,Zoals eerder gezegd zijn we vorige week direct aan de slag gegaan en hebben we gesprekken gevoerd met potentiële sponsoren. Iedereen binnen en rondom NEC is opgestaan. Samen werken we keihard aan een oplossing, die de club juist nu zo hard nodig heeft. Echter, met de rug tegen de muur is dit een hele grote uitdaging.’’

De Nijmeegse club wil niet kwijt of de energieleverancier tot oktober aan de financiële verplichtingen heeft voldaan.

Gevolgen voor klanten

Voor klanten van EnergieFlex verandert nog niets, stelt ConsuWijzer. Tot en met woensdag 31 oktober hebben zij te maken met een zogenaamde ‘vensterperiode’, waarbij zij niet kunnen overstappen naar een andere energieleverancier. Tijdens en na de vensterperiode krijgen klanten gewoon elektriciteit en gas. 

Op het moment dat de vensterperiode afloopt, vanaf donderdag 1 november, kunnen mensen alsnog overstappen. Daarbij geldt wel een opzegtermijn van dertig dagen.

Een curator buigt zich nu over het faillissement van EnergieFlex.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.