Volledig scherm
PREMIUM
NEC-spits Ferdy Druijf. © BSR Agency

NEC na zondag verlost van de vloek van interlandvoetbal

NIJMEGEN - Voor de laatste keer werpt zondag het interlandvoetbal een schaduw over een duel van NEC. Volgend seizoen kunnen eerstedivisionisten zelf kiezen of ze tijdens interlandperiodes willen voetballen.

Het is een doorn in het oog van NEC en Sparta. Voetballen tijdens interlandperiodes. De twee grootmachten in de eerste divisie reppen al langer van competitievervalsing omdat zij verplicht (jeugd)internationals moeten afstaan. Nog één keer moeten de traditieclubs door de zure appel heen bijten. Op Het Kasteel in Rotterdam staan de twee ploegen morgen gehavend tegenover elkaar voor de laatste speelronde tijdens een interlandperiode dit seizoen. 

De Gelderse club, de nummer negen van de competitie, mist basisspeler Ferdy Druijf (acht goals in tien duels) door interlandverplichtingen. Ook zijn vervanger Ole Romeny en Bart van Rooij ontbreken om die reden. De vloek voor Sparta is nog veel groter. Met Deroy Duarte, Abdou Harroui, Halil Dervisoglu en clubtopscorer Lars Veldwijk mist trainer Henk Fraser vier basisspelers. Ook voormalig NEC’er Gregor Breinburg en Youssef el Kachati, die doorgaans op de bank zitten, zijn opgeroepen door hun landen.

Quote

Deze speelronde zijn 55 spelers uit de eerste divisie opgeroepen voor interland­voet­bal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.