Volledig scherm
Vreugde bij de spelers. © Dominique Pichel

NEC O17 overklast Ajax in bekerfinale

NIJMEGEN - NEC Onder-17 heeft zaterdagmiddag de beker veroverd. In de finale op de eigen Eendracht was de ploeg van trainer François Gesthuizen verrassend met 4-0 te sterk voor Ajax O17.

Ayman Sellouf was de grote man tegen de Amsterdammers. De linksbuiten maakte een hattrick. Zijn eerste twee treffers maakte Sellouf binnen twee minuten. In de 21ste minuut scoorde hij met een van richting veranderd schoot, iets later profiteerde van een ketser in de achterhoede van Ajax. Na rust maakte hij op aangeven van aanvoerder Lucas Veenendaal ook de 3-0.

NEC had weinig te duchten van Ajax O17, dat speelde met onder meer Liam van Gelderen, Brian Brobbey en de broers Jurrien en Quinten Timber (onlangs Europees kampioen geworden met Oranje O17). Voor rust moest NEC-doelman Koen Cornelissen alleen redding brengen van Ryan Gravenberch van net buiten de zestien.

Nadat Sellouf collega-spitsen Teije Leenders en Bryan Stark kansen had geboden, scoorde hij zelf wel (3-0). Het slotakkoord was voor Veenendaal: 4-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”