Volledig scherm
Eerder deze week speelde NEC al tegen Almere. © DG

NEC oefent in hitte in Weurt: ‘19.00 uur moet kunnen’

NIJMEGEN/ WEURT - In tropische omstandigheden oefent NEC vanavond tegen RKC Waalwijk. Van het verschuiven van het aanvangstijdstip in Weurt is geen sprake. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt.

NEC ziet net als RKC geen reden om het vriendschappelijke duel uit te stellen, ook al is het bij het eerste fluitsignaal nog zo’n 33 graden. De oefenwedstrijd van De Graafschap tegen FC Lienden ging vanwege de zinderende hitte gisteren juist niet door.

,,We staan in goed contact met RKC en hebben veel met onze medische staf overlegd. Het moet gewoon kunnen”, geeft algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC aan. ,,Gisteren zijn er ook wedstrijden in de Europa League gespeeld vroeg in de avond, zoals FC Utrecht om half zeven. Er is genoeg verkoeling, er zijn drinkpauzes.”

De wedstrijd is op sportpark De Kamp in Weurt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.