Volledig scherm
Branco van den Boomen van FC Eindhoven maakt de 1-1 tegen NEC. © BSR Agency

NEC onmachtig in eigen huis tegen FC Eindhoven in eerste competitieduel

NIJMEGEN - Alsof er een klamme deken over het Goffertstadion werd gelegd, zo voelde de nederlaag in de eerste wedstrijd van het derde opeenvolgende seizoen in de eerste divisie aan voor NEC. In eigen huis leden de Nijmegenaren een onnodige 2-1 nederlaag tegen FC Eindhoven.

NEC kwam al na vijf minuten ‘goedkoop’ aan de 1-0 voorsprong toen iedereen bij Eindhoven na een Nijmeegse corner de bal in het doelgebied voor Swinkels voor de eerlijke vinder liet liggen. Dat werd uiteindelijk Anthony Musamba die zijn basisdebuut in de hoofdmacht van NEC onmiddellijk bekroonde met een doelpunt.

Toen na rust het spel van NEC steeds meer op geploeter ging lijken greep het trio trainers in. Anthony Musamba en Ole Romeny (onzichtbaar) werden ingewisseld voor Souffian El Karouani en Sven Braken. Vooral toen Braken binnen de lijnen kwam, veerde het stadion op. 

De eerste spits was deze week vader geworden en had na een paar slapeloze nachten noodgedwongen plaatsgenomen op de bank. De invallers hadden nog geen bal geraakt of Van den Boomen drukte 20 minuten voor tijd met een benutte strafschop (overtreding Branderhorst) de opkomende vreugde pardoes de kop in.

De Nijmeegse aanhang schreeuwde daarna om ‘alles of niets’. Het werd het laatste. En met twee uitwedstrijden naar Jong Ajax en Roda JC voor de boeg wordt het nog een hele klus om ‘alles’ binnen te halen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.