Volledig scherm
Leroy Labylle (rechts) in actie tegen Helmond Sport. © BSR Agency

NEC ontbindt contract linksback Labylle

NIJMEGEN - NEC heeft per direct afscheid genomen van Leroy Labylle. Het tot de zomer van 2021 doorlopende contract van de linksback is in onderling overleg ontbonden.

De Nijmeegse club wil weinig kwijt over het vertrek van de vleugelverdediger. ,,Er zijn de afgelopen tijd meerdere gesprekken geweest met Leroy. Daarin werd duidelijk dat zijn toekomst niet bij NEC ligt”, reageert de eerstedivisieclub via een woordvoerder.

NEC nam Labylle een jaar geleden over van VVV-Venlo. De 28-jarige Belg groeide in zijn debuutseizoen uit tot sterkhouder in De Goffert. Hij gold als de allrounder op links en speelde slechts één competitiewedstrijd niet, vanwege een schorsing.

Dat de oud-speler van MVV en PEC Zwolle niet meer voorkomt in de plannen van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer werd zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC (2-2) pijnlijk duidelijk. Labylle viel in de 88ste minuut van het duel in. 

Na de wedstrijd volgde gelijk een kort gesprek met scout Nick Kersten en algemeen directeur Wilco van Schaik.

Met Souffian El Karouani en Josef Kvida heeft NEC nog twee spelers over die als linksback kunnen spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.