Volledig scherm
Danny Hoekman (rechts). © ANP

NEC oriënteert zich op markt in Midden-Oosten

NIJMEGEN - NEC wil onderzoeken of de Nijmeegse club kan gaan samenwerken met investeerders uit het Midden-Oosten. Technisch adviseur Danny Hoekman en algemeen directeur Bart van Ingen praten al een tijdje over deze plannen, die zich nog in een oriënterend stadium bevinden.

„Het is allemaal nog heel prematuur”, zegt Hoekman. „Bart en ik hebben hier enkele maanden geleden ook al eens over gesproken. Het is niet zo dat ik nu concrete partijen heb die kijken of ze in NEC willen participeren. Maar het is bekend dat ik daar contacten heb en dat er daar interesse is om te investeren in het Europese voetbal. De club staat daar open voor.”

Interesse
Hoekman ruilde onlangs zijn baan als technisch manager in voor die van technisch adviseur bij NEC. In het verleden was hij trainer in onder meer Abu Dhabi, Qatar en Saoedi-Arabië. „We moeten eerst kijken of er een partij is die interesse toont om te investeren in NEC. Dergelijke partijen denken vaak toch eerst aan steden als Londen, Parijs en Barcelona en aan competities die daarbij horen. Dat wil echter niet zeggen dat het uitgesloten is dat ze interesse hebben in Nederland. Dat is toch iets om over na te denken.”

Buitenlandse handen
Hoe zo’n eventuele participatie er in de praktijk uit moet gaan zien, is nog onduidelijk. In de eredivisie zijn twee clubs in buitenlandse handen: ADO Den Haag en Vitesse. Een overname van de club is bij NEC niet aan de orde, laat Hoekman weten. „We zijn nog aan het brainstormen wat er mogelijk zou zijn. Ik zit niet te wachten op een situatie zoals die met Wang (Chinese clubeigenaar, red.) bij ADO Den Haag. Je moet als club wel altijd baas in eigen huis blijven. Het is goed dat je verder kijkt, maar niet ten koste van alles.”