Volledig scherm
Ole Romeny heeft de 1-0 voor NEC gescoord tegen Telstar. © BSR Agency

NEC pakt volle buit tegen Telstar

NIJMEGEN - NEC pakte in een bloedstollend duel vrijdagavond de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Telstar moest er met 4-2 aan geloven. Maar het was wel billenknijpen in de Goffert.

NEC ‘was het eerste half uur heer en meester in de eigen Goffert. Telstar speelde met vijf man achterin, maar trok geen enkel profijt van die verdedigende opstelling. Zeven keer maar liefst werd de thuisclub gevaarlijk voor Telstar-doelman Anthony Swolfs die na zeven minuten kansloos was, maar op de doellijn hulp kreeg van Sven van Doorn.

Heer en meester

Gevaarlijkste man in die openingsfase was zonder meer Anthony Musaba die niet alleen met zijn snelheid de verdedigers van Telstar de stuipen op het lijf joeg, maar in al die haast ook oog had voorde vrije mensen in het strafschopgebied. Dat leverde na negentien minuten de verdiende Nijmeegse voorsprong op. Musaba slingerde zich de ‘zestien’ van Telstar in en vond Ole Romeny die met een schuiver Swolfs in de korte hoek verraste: 1-0.

Die voorsprong hielp NEC vreemd genoeg niet echt op weg. Acties van Musba werden zeldzamer, Romeny dacht bij balbezit vooral aan zijn volgende goal en Jellert van Landschoot leed een paar keer gevaarlijk balverlies. Telstar rook kansen, scoorde weliswaar niet, maar ging met de borst vooruit de kleedkamer in met de overtuiging dat er meer te halen was deze vrijdagavond.

Heerlijke goal

Dat voorgevoel bleek te kloppen want al na een kwartier zorgde Tavsan voor de 1-1 en leek NEC helemaal de weg kwijt. Een heerlijke goal van Randy Wolters (bal in de kruising) en de tweede van Romeny brachten de rust even terug in De Goffert tot Glynor Plet Telstar weer dichterbij bracht: 3-2.

In de slotfase werd het nog razend spannend, maar zorgde de voor Musaba ingevallen Jonathan Okita met de 4-2 dat NEC voor het eerst dit seizoen de drie punten in eigen huis hield.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.