Anthony Musaba viert een goal dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Telstar (1-7).
Volledig scherm
Anthony Musaba viert een goal dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Telstar (1-7). © BSR Agency

NEC rekent deze zomer op toptransfer van Anthony Musaba

NIJMEGEN - Het voetbal ligt stil, maar voor Nijmegenaar Anthony Musaba komen steeds meer buitenlandse clubs in beweging. Naast Borussia Dortmund (nummer twee van de Duitse Bundesliga) en VfB Stuttgart (tweede in de tweede Bundesliga) heeft nu ook Olympique Marseille (nummer twee Franse Ligue 1) zich in het rijtje geschaard van clubs die hun oog op de talentvolle buitenspeler van NEC hebben laten vallen.

De belangstelling voor de pas 19-jarige Musaba, die in 2018 overkwam uit de jeugdopleiding van Vitesse waar zijn tweelingbroer Richie nog steeds onder contract staat, is niet nieuw. Vorig jaar december was de voetballer op uitnodiging van de clubleiding van Borussia Dortmund te gast in het Westfalenstadion voor een eerste kennismaking.

‘Unieke speler’

,,Tijdens de winterstop hebben meerdere clubs bij ons geïnformeerd naar Anthony’’, doet NEC-directeur Wilco van Schaik niet geheimzinnig. ,,Die jongen heeft zich in korte tijd fantastisch ontwikkeld. Ik vind hem een unieke speler. Hij is bloedsnel, kan links en recht dribbelen, scoorde al negen keer. Dit seizoen zetten we vol in op de eigen jeugd. Wat nu gebeurt met Musaba is een bevestiging van onze visie. Wij wachten nu af. Hij heeft nog een jaar contract. We zitten in goede positie. We houden er ernstig rekening mee dat clubs zich voor hem gaan melden.’’

Musaba, die herstelt van een fikse enkelblessure, is niet de eerste buitenspeler bij NEC die voor een toptransfer staat. Alireza Jahanbakhsh, Anthony Limbombe, Arnaut Groeneveld en Jay-Roy Grot zijn enkele vleugelaanvallers die de jeugdige Nijmegenaar al voor gingen. Net als bij die transfers gaat het ook bij een mogelijke overgang van Musaba om miljoenen. Geld dat de Nijmeegse eerste divisionist hard nodig heeft om in deze coronacrisis het hoofd boven water te houden.