Volledig scherm
PREMIUM
De spelerstunnel in De Goffert, het stadion van NEC. © BSR/Soccrates

NEC rekent op de magie van De Goffert in een loodzware maand

NIJMEGEN - In de jacht op een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie wacht NEC deze maand een loodzwaar programma. De sleutel tot succes ligt in ‘De Bloedkuul’.

Quote

We krijgen deze maand lastige tegenstan­ders. De Goffert speelt daarin een belangrij­ke rol. Dat weet ik zeker.

Josef Kvida, NEC-speler

De Goffert was de machtsbasis van waaruit NEC twee seizoenen de eerste divisie domineerde. In het stadion bleef de Gelderse club in 2014/2015 en 2017/2018 ongeslagen. Dit seizoen werd een bres geslagen in het bastion. NEC verloor in het eerste deel van de competitie van FC Eindhoven (0-1), FC Oss (1-5) en MVV (0-1). Na de val van De Goffert, kelderde de Nijmeegse club in de eerste divisie.

Maar met een loodzwaar programma voor de boeg, is die bres in 2019 vooralsnog gedicht. NEC verloor dit jaar nog geen thuisduel. Bovendien boekte de eerstedivisionist de enige twee zeges in een serie van zeven ongeslagen wedstrijden in De Goffert: Jong FC Utrecht (4-1) en Almere City (5-0) werden verslagen. De club, die teleurstellend dertiende staat, speelde daarnaast thuis gelijk tegen Telstar (1-1).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.