Volledig scherm
Ferdy Druijf of NEC Nijmegen celebrates 2-1 NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

NEC-Roda JC: de clash tussen topscorers Mario Engels en Ferdy Druijf

NIJMEGEN - De topscorers van de eerste divisie nemen het vrijdagavond in De Goffert tegen elkaar op in het duel NEC-Roda JC. De spitsenstrijd tussen Mario Engels en Ferdy Druijf is een wedstrijd in de wedstrijd. 

De Goffert is vrijdagavond het decor voor een spitsenstrijd. Roda-spits Mario Engels (25) is topscorer van de eerste divisie met 22 doelpunten. Ferdy Druijf (21), die NEC deze winter huurde van AZ, maakte één doelpunt minder. Engels weet wat het is om te scoren tegen NEC. In september was de Duitser al na zeven minuten trefzeker tegen de Nijmegenaren. NEC won in Kerkrade alsnog met 3-2 in een spectaculair duel.

Druijf speelde destijds nog voor Jong AZ. De spits scoorde dit seizoen veertien keer voor de beloften uit Alkmaar en zeven keer voor NEC in de eerste divisie. Met Jong AZ bleef hij droog staan tegen Roda. De wedstrijd in Wijdewormer, het trainingscomplex bij Alkmaar, eindigde in oktober in 1-1. Druijf: ,,Het zou mooi zijn als ik na vrijdag weer topscorer ben. Maar daar ben ik niet mee bezig. Alleen drie punten zijn belangrijk voor ons.’’

Individuele fouten

Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © BSR Agency

Roda JC staat zesde in de eerste divisie. NEC heeft op de dertiende plek drie punten achterstand op een positie die recht geeft op de nacompetitie. Trainer Jack de Gier van de Nijmegenaren snakt naar een overwinning om de weg naar boven in te zetten. De Nijmegenaren zijn dan wel zeven duels ongeslagen, maar speelden daarin vijf keer gelijk.

NEC scoort makkelijk, maar krijgt ook veel doelpunten tegen. Volgens trainer De Gier ligt dat laatste niet aan de tactiek. ,,We worden niet weggespeeld en geven niet zoveel kansen weg. Het ligt niet aan de verdedigende organisatie. Die is duidelijk. We krijgen vooral tegendoelpunten door individuele fouten.’’

Ingrijpen

Volledig scherm
NEC-verdediger Terry Lartey Sanniez (rechts). © BSR Agency

Vermoedelijk grijpt De Gier in na de 2-2 vorige week op bezoek bij FC Dordrecht. Terry Lartey Sanniez, die bij de 1-0 van Dordrecht in de fout ging, moet plaats maken voor Leroy Labylle op linksback. De Belg begon aan die wedstrijd als linkshalf. Mart Dijkstra vult de vrijgekomen positie op het middenveld in. Overigens speelde NEC vorige week vanaf de 40ste minuut ook in die opstelling vanwege het uitvallen van Lartey Sanniez. De back is wel op tijd hersteld voor het duel met Roda.

NEC mist tegen Roda JC aanvoerder Rens van Eijden (lies), Norbert Alblas (knie), Tom Overtoom (niet bekend gemaakt) en Frank Sturing (knie) vanwege blessures. Sturing heeft na 3,5 maand wel weer de groepstraining hervat deze week. Ook Tom Overtoom trainde deze week weer mee. Anass Achahbar ontbreekt nog steeds in de selectie nadat hij halverwege januari naar Jong NEC is verbannen. Middenvelder Paolo Sabak keert terug in de selectie, nadat hij de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2) vorige week moest laten schieten vanwege een blessure.

De vermoedelijke opstelling:

Brandershorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Bruijn, Van den Berg; Okita, Druijf, Wolters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.