Volledig scherm
PREMIUM
Ferdy Druijf van NEC viert zijn eerste aansluitingstreffer tegen Go Ahead Eagles (4-4). © BSR Agency

NEC’s hoop in bange dagen: Ferdy Druijf

NIJMEGEN - Spits Ferdy Druijf van NEC is ‘on fire’. De huurling van AZ scoorde in zes duels zeven keer. Maar ook de topscorer van de eerste divisie kan met zijn goals niet opboksen tegen het grote aantal tegentreffers dat de Nijmegenaren moeten incasseren.

NEC presteert al maanden ondermaats, staat financieel aan de afgrond, pakte in de laatste negen duels zeven punten, nam in december afscheid van technisch directeur Remco Oversier en is met de vijftiende plaats mijlenver verwijderd van het doel om bij de eerste vijf te eindigen in de eerste divisie. Maar in deze donkere tijden is er een baken van hoop: Ferdy Druijf (21).

Quote

Hier vonden ze dat eerst raar. ‘Sprintjes? Waarom?’ We kunnen nog veel winst boeken, maar we zijn steeds fitter

Ferdy Druijf

Ontspannen leunt de topscorer van de eerste divisie op het hek langs het trainingsveld de dag voor de cruciale thuiswedstrijd tegen Almere City. Al 21 treffers maakte de spits dit seizoen, voor Jong AZ (voor de winterstop) en NEC. Een brede lach. ,,Dat is natuurlijk leuk, maar ik ben er niet mee bezig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.