Volledig scherm
Trainer Pepijn Lijnders van NEC. © Erik Pasman

NEC schittert bij debuut coach Lijnders

NIJMEGEN – Pepijn Lijnders kende vrijdagavond een meer dan overtuigend debuut bij NEC. De voormalig assistent-coach van Liverpool zette met zijn elftal Go Ahead Eagles te kijk in De Goffert: 5-1. Daardoor heeft de Nijmeegse ploeg nog altijd de minste verliespunten in de eerste divisie.

In korte tijd heeft Lijnders zijn stempel gedrukt bij NEC, zo bleek tegen de Deventer formatie.

Anderhalve week na zijn eerste training vertoonde de Gelderse titelkandidaat bij vlagen de eigenschappen van een pressingsmachine. NEC joeg vooruit en dekte door. Bovendien bouwde de ploeg op door de as.

Begin

Alleen in het begin van de eerste competitiewedstrijd van 2018 oogde de thuisploeg onwennig. Daar profiteerde Go Ahead bijna van, met schoten van afstand. Toch opende NEC in minuut 17 de score, na een schitterende aanval. Na een puike dieptepass van linksback Calvin Verdonk door de lucht, gaf Ferdi Kadioglu met een subtiele voetbeweging Anass Achahbar een niet te missen kans: 1-0.

Gas

In het laatste kwartier voor rust gaf NEC pas echt gas. De equipe van Lijnders moest ook wel, omdat Go Ahead uit het niets via Aaron Nemane op gelijke hoogte was gekomen. Na missers van Steeven Langil (2) en Jari Schuurman zette Kadioglu NEC na een voorzet van Langil en overstapje van Achahbar op voorsprong: 2-1.

Na rust denderde NEC door. Tussen de 49ste en 62ste minuut scoorde de ploeg drie (!) keer. Eerst tikte Schuurman een voorzet van vleugelverdediger Michael Heinloth binnen, daarna scoorde Achahbar tweemaal (twee intikkers). Daarna dicteerde NEC, maar scoorde het niet meer.

NEC-Go Ahead Eagles 5-1 (2-1)

17. Achahbar 1-0, 23. Nemane 1-1, 40. Kadioglu 2-1, 49. Schuurman 3-1, 61. Achahbar 4-1, 62. Achahbar 5-.1

Scheidsrechter: Bax.

Toeschouwers: 10.097.

Gele kaarten: Dijkstra (NEC), Savasano (Go Ahead).

NEC: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra (82. Bikel), Kadioglu, Breinburg; Langil, Achahbar (77. Braken), Schuurman (71. Jansen).

Go Ahead: Stevens; Opdam, Buwalda, Schenk, Savastano; Suk, Soumaoro (64. Overgoor), Beltrame; Nemane, Hendriks, Langedijk (64. Werkhoven).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.