Volledig scherm
PREMIUM
Hoofd jeugdscouting Dominique Scholten van NEC met achter hem het bord met logo's van amateurclubs waarmee NEC samenwerkt en een partnerschap sloot. © Paul Rapp

NEC sluit partnerschappen en haalt banden met amateurclubs flink aan

NIJMEGEN - NEC zoekt nadrukkelijk de samenwerking met amateurvoetbalclubs in de regio Nijmegen. Veertien zijn er officieel partner. Drie staan op het punt hun handtekening onder een overeenkomst voor drie jaar te zetten. 

De profclub wil uiteindelijk alle voetbalverenigingen in Nijmegen en die in een straal van 10 kilometer om de stad heen aan zich binden. Dominique Scholten (31) is de initiator achter het plan om de verhoudingen tussen NEC en de amateurvoetbalclubs te verbeteren. Het partnerschap houdt onder meer in dat de profclub zijn kennis en kunde deelt met trainers en hoofden opleidingen van de verenigingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.