Volledig scherm
NEC in actie in Marbella © Jasper van Gruijthuijsen

NEC sluit trip naar Spanje af met knap gelijkspel tegen Hannover 96

MARBELLA - NEC heeft zondag in het Spaanse Marbella voor het eerst in 2019 gelijk gespeeld. De eerstedivisionist en het Duitse Hannover 96 hielden elkaar in een weinig verheffend oefenduel in evenwicht: 0-0.

NEC boekte op papier een knap gelijkspel tegen de Bundesligaclub, dat op een flink hoger niveau uitkomt. De wedstrijd ging gelijk op en zorgde voor weinig vermaak voor de grofweg 200 overwegend Duitse fans op het Marbella Football Center. De schoten op doel van beide teams waren op één hand te tellen. De meeste ophef ontstond aan het einde van het duel toen rechtsback Julian Korb van de Duitsers naar rood solliciteerde. Eerst trok hij Mike Trésor Ndayishimiye naar de grond. Dat leverde hem geel op. Vlak daarna trapte hij stevig door op de jonge aanvaller van NEC. De scheidsrechter hield dit keer echter de kaarten op zak.

Druijf maakte een gretige indruk 

Bij de Nijmeegse eerstedivisionist begon Ferdy Druijf aan de wedstrijd. De spits is gehuurd van AZ en vloog vrijdag naar Spanje om zich bij het trainingskamp van NEC aan te sluiten. Hij is de beoogde opvolger van Sven Braken en speelde ook met zijn nummer: 9. De transfer van Braken naar het Deense Aarhus ketste echter af. Druijf maakte een gretige indruk hoewel hij weinig in het spel voorkwam. Doorjagen van de 20-jarige spits zorgde voor de eerste kans van NEC. Jonathan Okita pikte de bal op en schoot uit een lastige hoek voor het doel van de nummer 17 van de Bundesliga langs.

Na 25 minuten kwam het eerste schot op doel in de wedstrijd van de voet van Bobby Wood. NEC-doelman Oliver Zelenika kon eenvoudig redding brengen. Ook NEC schoot in de saaie eerste helft een keer op doel. Brahim Darri’s schotje was een simpele prooi voor de doelman van Hannover. Darri zorgde ook voor het eerste schot op doel in de tweede helft. Na een schijnbeweging met de voet, draaide hij knap weg en schoot van ver. Opnieuw vond de linksbuiten de doelman op zijn weg.

Volledig scherm
NEC en het Duitse Hannover 96 hielden elkaar zondag in een weinig verheffend oefenduel in evenwicht: 0-0. © Jasper van Gruijthuijsen

Slotstuk van trainingskamp 

Voor Hannover was opnieuw Wood gevaarlijk. Hij kopte vrij voor keeper Marco van Duin een voorzet voorlangs. Na 59 minuten kreeg de aanvaller van de Duitsers de grootste kans van het duel. Van Duin hield Wood echter van scoren af. Het oefenduel tegen de Duitsers was het slotstuk van het trainingskamp voor NEC. De Gelderse club versloeg vrijdag, op dag twee van trip, de amateurs van derdedivisionist Westlandia in Estepona (5-1). Maandag vliegen de Nijmegenaren terug naar Nederland.

NEC – Hannover 96 0-0 (0-0)

Opstelling NEC: Zelenika (46. Van Duin); Lartey Sanniez (60. Van Rooij), Van Eijden (60. Buwalda), Bossaerts (60. Kvida), Labylle (60. Joppen); Overtoom (37. Dijkstra), Achahbar, Van den Berg (60. Hoogveld); Okita (60. Ndayishimiye), Druijf (46. Sabak), Darri (60. El Haddouti).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.