Volledig scherm
- © Pro Shots

NEC speelt gelijk bij Go Ahead Eagles

NEC heeft zondagmiddag ook in de tweede wedstrijd in de competitie gelijkgespeeld. Na de 1-1 tegen PEC Zwolle bleef de Nijmeegse ploeg in Deventer steken op een 2-2 tegen Go Ahead Eagles. Op basis van de zeer sterke eerste helft was dat een tegenvallend resultaat voor de bezoekers.

NEC-trainer Peter Hyballa hield zondag vast aan zijn formatie uit de tweede helft uit de openingswedstrijd. Dat betekende dat Julian von Haacke (net als Mikael Dyrestam) voor het eerst in de basis verscheen. De Duitser speelde opnieuw erg sterk, in een controlerende rol op het middenveld.

NEC was vanaf het begin een helft lang oppermachtig. Nadat mogelijkheden van Quincy Owusu-Abeyie (kopbal naast en schot geblokt), Dario Dumic (kopbal naast) en Kevin Mayi (stuitte twee keer op doelman Theo Zwarthoed) niets hadden opgeleverd, was het na ruim een half uur spelen wel raak. Owusu-Abeyie zette Mayi met een steekpassje vrij voor het doel en nu maakte de Franse centrumspits geen fout: 0-1.

De voorsprong bij rust was meer dan verdiend, maar NEC mocht het zichzelf verwijten dat het niet meer afstand had genomen. Daarvoor kregen de bezoekers meteen na de kantwissel de rekening gepresenteerd. NEC-doelman Joris Delle zag er niet goed uit bij een afstandsschot van Sander Duits (1-1). Kort daarop had de goalie wel een fraai antwoord op een inzet van Randy Wolters.

Go Ahead speelde nu richting de fanatieke aanhang. Na de gelijkmaker nam de thuisploeg de regie in handen. Kwam de 1-1 nog uit de lucht vallen, dat gold niet voor de 2-1. Henrik Ojamaa kroop vanaf de rechterkant naar binnen langs de zwakke Dyrestam en vond met een ferme uithaal met zijn linkerbeen de verre hoek.

De wedstrijd stond volledig op zijn kop, maar NEC kwam terug. Mayi maakte na een prachtige combinatie de gelijkmaker (2-2). In de slotfase kregen beide teams nog mogelijkheden. De grootste kans was voor Wolters, die vrij voor het doel zijn meerdere moest erkennen in Delle. Aan de overzijde schoot invaller Sam Lundholm via een verdediger naast.


Go Ahead Eagles-NEC 2-2 (0-1).
34. Mayi 0-1, 49. Duits 1-1, 58. Ojamaa 2-1, 66. Mayi 2-2.
NEC: Delle ; Heinloth , Golla , Dumic , Dyrestam ; Bikel , Von Haacke , Breinburg ; Ofosu (72. Lundholm), Mayi (89. Rayhi), Owusu-Abeyie (63. Sleegers).