Volledig scherm
NEC miste dit seizoen onder meer Josef Kvida (links) vanwege interlandverplichtingen. © Erik Pasman

NEC speelt het liefst helemaal niet tijdens interlands

NIJMEGEN - De KNVB laat clubs uit de eerste divisie volgend seizoen zelf bepalen wanneer ze in actie willen komen in een weekend dat is gereserveerd voor interlandvoetbal. Met name NEC en Sparta ageerden dit seizoen tegen het voetballen in interlandperiodes, omdat deze clubs dan (jeugd)internationals missen. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC zegt het liefst helemaal niet te spelen in een interlandweekend. ,,Dit is een compromis. We hebben ons hier bij neer te leggen. We hebben nu de keuze of we op vrijdag of maandag spelen. Dat kan net schelen voor een aantal spelers. Maar dit geeft geen garantie dat al onze internationals terug zijn.’’ Het merendeel van de clubs wil in een interlandweekend spelen, omdat de eerste divisie dan veel aandacht krijgt. Van Schaik: ,,Ik begrijp ook het collectieve belang.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.