Volledig scherm
Tom Overtoom tijdens Jong AZ - NEC. © BSR Agency

NEC-speler Overtoom: ‘Vanaf nu is het alarmfase één’

NIJMEGEN – NEC-speler Tom Overtoom betreurt het vertrek van hoofdcoach Jack de Gier en assistent-trainer Patrick Pothuizen. De twee leden van de staf werden dinsdagmiddag op non-actief gesteld door de Nijmeegse eerstedivisionist na de nederlaag bij Jong AZ (4-0) een dag eerder.

Door blessures en schorsingen begon de Amsterdammer in de wedstrijd tegen Jong AZ in de basis. De 28-jarige voetballer werd in de rust gewisseld. ,,Jong AZ is slechts de druppel geweest”, reageert hij. ,,Dit gaat niet over één wedstrijd, maar over het hele seizoen. Het is vanaf nu alarmfase één, dat is op deze manier goed duidelijk geworden.”

Overtoom kwam in de zomer over van Almere City en volgde zodoende oefenmeester Jack de Gier vanuit Flevoland naar Nijmegen. ,,Het is heel treurig war er nu is gebeurd, want we hadden dit niet verwacht. We hadden gehoopt op een mooi seizoen samen bij NEC, op deze manier afscheid nemen van elkaar hielden we niet voor ogen. Hij heeft bij NEC geen gekke dingen gedaan, eigenlijk hetzelfde als hij ook bij Almere City deed. Toch loopt het minder en daar is hij nu de dupe van.”

De ervaren kracht van NEC (191 profwedstrijden) geeft ook zonder coach Jack de Gier de moed niet op. ,,We hebben nog iets om voor te strijden. We kunnen niet zeggen dat we nu klaar zijn”, doelt hij op de play-offs voor promotie nog te halen. ,,Het is nu zaak om met z’n allen de schouders eronder te zetten. Wat er beter moet? Het klinkt cliché, maar we moeten gewoon meer punten halen. Dat is nu even het allerbelangrijkste.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.