Volledig scherm
Sjoerd Ars betreedt het veld in wat waarschijnlijk zijn voorlaatste wedstrijd is geweest voor NEC, tegen Excelsior. © ANP

NEC-spits Ars op weg naar NAC

NIJMEGEN - Sjoerd Ars staat voor een vertrek bij NEC. De spits moet de Nijmeegse eredivisionist verruilen voor NAC Breda. De transfer naar de Brabantse eerstedivisionist zou al nagenoeg beklonken zijn.

Ars (31) werd vorig seizoen, in het kampioensjaar van NEC, topscorer van de eerste divisie.

Hij scoorde 28 keer voor de kampioen uit Nijmegen. Daarmee maakte hij zijn faam als goalgetter helemaal waar.

Debuut
De Achterhoeker maakte vervolgens deze competitie tegen Excelsior (1-0 zege NEC) zijn debuut in de eredivisie. De aanvaller had eerder nog nooit op het hoogste niveau in Nederland geacteerd.

Ars past dit seizoen niet in de plannen van de beleidsbepalers in Nijmegen. NEC zoekt ‘een dynamischer type’ aan het front. NAC is daarmee een uitkomst.

Dramatisch
De club uit Breda wil na de degradatie zo snel mogelijk weer terugkeren in de eredivisie en kan de spits zeer goed gebruiken. De Brabanders zijn de competitie met 2 nederlagen rampzalig gestart. De equipe van coach Robert Maaskant staat daarmee onderaan in de eerste divisie.

Doelpunten
Ars maakte zijn doelpunten voor De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal en FC Zwolle in de eerste divisie. Na omzwervingen langs Levski Sofia in Bulgarije, Tianjin Teda in China en Konyaspor en Karsikaya in Turkije kwam hij via NEC op het hoogste niveau in Nederland terecht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.