NEC-spits Sven Braken vliegt niet mee naar trainingskamp in Malaga

NIJMEGEN - De selectie van NEC vliegt vandaag  zonder topscorer Sven Braken naar het Spaanse Malaga voor het jaarlijkse trainingskamp. Waarom de spits van de Nijmeegse club niet op het vliegtuig stapt kan een perswoordvoerder niet zeggen.

Het lijkt er op dat een voorgenomen transfer van Braken naar een andere club inmiddels in een vergevorderd stadium is. Meerdere clubs hebben interesse getoond, waaronder ambitieuze competitiegenoot FC Den Bosch, de koploper van de eerste divisie. NEC lijkt ook bereid mee te werken aan een transfer.

,,Vanwege de concrete interesse van meerdere clubs hebben we besloten om Sven niet mee te nemen op trainingskamp’’, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC. ,,We willen in Spanje alleen spelers hebben die volledig met hun hoofd bij NEC zijn. Sven was vanmorgen gewoon op de club geweest, toen hebben we hem deze keuze toegelicht. Het is niet dat we nu ruzie hebben.”

Van Schaik gaat niet in op namen van clubs. ,,In de loop van deze week worden zaken duidelijk”, laat hij weten.

Volledig scherm
Inchecken. © DG

Braken kwam in augustus 2017 over van Almere City naar NEC. Zijn contract bij NEC loopt tot 2021.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.