NEC-spitsen Braken en Larsson tanken vertrouwen op training

NIJMEGEN - Sven Braken en Jordan Larsson waren maandag redelijk op dreef tijdens een simpele afwerkoefening in aanloop naar het bekertreffen dinsdagavond tegen FC Emmen in de JENS Vesting.

Vooral Larsson werkte een aantal voorzetten mooi binnen. Naar verwachting krijgt Braken echter vanavond de voorkeur in het centrum tegen Emmen. De spits probeerde het op de training net als in het competitietreffen met Emmen (1-1) afgelopen vrijdag met een omhaal, maar schoot opnieuw voorlangs.

Tegenstander

De prestaties van NEC in opvolgende wedstrijden voor beker en competitie tegen dezelfde tegenstander sinds het verlies van de bekerfinale in 2000 zijn niet om over naar huis te schrijven. In 2013 wonnen de Nijmegenaren wel van FC Groningen voor de beker met 1-0, maar de wedstrijd drie dagen later voor de competitie tegen de Noorderlingen ging verloren met 5-2.

Het jaar daarvoor schakelde Feyenoord na verlenging NEC uit met 2-3. Drie dagen later wonnen de Rotterdammers thuis met 5-1 van de Goffertclub. FC Twente won in 2004 twee keer binnen vier dagen in Nijmegen. Zowel voor de competitie als voor de beker eindigde de wedstrijd in 0-2. Op weg naar de bekerfinale in 2000 schakelde NEC Heerenveen uit met een uitoverwinning: 1-2. In Nijmegen namen de Friezen een paar dagen later revanche: 0-4.

Volledig scherm
Jordan Larsson. © Marcel Bonte/Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement