Etien Velikonja viert zijn late gelijkmaker tegen FC Den Bosch.
Volledig scherm
Etien Velikonja viert zijn late gelijkmaker tegen FC Den Bosch. © BSR Agency

NEC steelt punt in Den Bosch

UPDATEDEN BOSCH – NEC heeft vrijdagavond de goede reeks van de laatste weken een vervolg gegeven door in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch een punt te pakken: 2-2. Tot zo ver de kille cijfers, want het was een gestolen punt dat de Nijmegenaren pakten.

Het meest verontrustend van de voetbalavond was het spel van NEC dat vrijdagavond pijn deed aan de ogen. Vooral in de eerste 45 minuten trad FC Den Bosch ietwat onwennig in de schijnwerpers.

Op het kunstgras van De Vliert speelde NEC nog minder dan een bijrol en trad FC Den Bosch bijna juichend in de schijnwerpers. Bijna niemand haalde een voldoende bij NEC vlak voor rust op een 1-0 achterstand kwam door een eigen doelpunt van Cas Odenthal. De centrale verdediger speelde op z’n zachtst gezegd een ongelukkige wedstrijd. Vooral aan de bal was de jonge voetballer een bron van onrust. In de pauze werd hij vervangen door Frank Sturing, die sober speelde en NEC na 74 minuten met een knal op lat de bijna op gelijke hoogte bracht.

NEC bracht Jonathan Okita voor Anthony Musaba en Etien Velikonja voor Mart Dijkstra. Op dat moment stond FC Den Bosch nog maar met tien man (2 keer geel Leo Väisäna). Uit het niets maakte Ole Romeny in de 78ste minuut gelijk door de bal na een mislukt schot van Velikonja binnen te lopen.

Het was tekenend voor het dolende NEC dat FC Den Bosch tien minuten voor tijd met een man minder alsnog op voorsprong kwam. Branderhorst stompte de bal maar half weg bij een corner, waarna Ruben Rodrigues beheerst afdrukte: 2-1.

Velikonja deed vlak voor tijd waarvoor de spits uit Slovenië gehaald is. Hij kopte de bal uit een voorzet van Okita steenhard binnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.