Volledig scherm
NEC tegen De Treffers. © Broer van den Boom

NEC stelt hevig teleur tegen De Treffers

GROESBEEK - Een gehavend NEC heeft zich dinsdagavond geblameerd tegen tweededivisionist De Treffers. Vier dagen na de knappe zege op RKC Waalwijk (2-1) speelde de Nijmeegse eerstedivisieclub gelijk in Groesbeek: 0-0.

Voor het trainerstrio Adrie Bogers, Francois Gesthuizen en Rogier Meijer is er anderhalve week voor de competitiestart nog veel werk aan de winkel. Dat Frank Sturing, Mathias Bossaerts, Rens van Eijden, Jellert van Landschoot, Norbert Alblas (allen geblesseerd), Randy Wolters (privé-omstandigheden) en Joey van den Berg (ziek) ontbraken, was nog enigszins een excuus.

Nauwelijks gevaarlijk

Volledig scherm
De wedstrijd NEC tegen De Treffers © Broer van den Boom

NEC had in Groesbeek het meeste balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. Jonathan Okita loste na een kwart wedstrijd het eerste schot dat simpel werd gepakt door doelman Dani Centen van De Treffers. Vlak voor rust schoot schaduwspits Ayman Sellouf net naast. Namens de thuisploeg was oud-NEC’er Lowie van Zundert twee keer dicht bij een openingsdoelpunt.

Het niveau daalde in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau. Veel passes kwamen niet aan, weinig acties slaagden. Keeper Centen haalde wel een hoog niveau. De voormalig jeugdspeler van NEC redde het laatste kwartier drie keer schitterend: op afstandsschoten van Mike Trésor Ndayishimiye en Sellouf en een kopbal van Niek Hoogveld. Abdelaziz Khalouta was voor De Treffers dicht bij met een inzet met zijn hoofd.

De Treffers-NEC 0-0 (0-0)

Geel: El Karouani (NEC).

De Treffers: Centen; Wilsterman (57. Van den Berg), Joris Janssen (66. Langeveld), Sirvania, Misidjan; Dennis Janssen, Dekkers (68. Robin Janssen), van de Beek (46. Melis); Maertzdorf (57. Van Essen), van Zundert (68. Khalouta), Hoffman.

NEC: Schuurman; Lartey Sanniez (72. Van Rooij), Odenthal, Kvida, El Karouani; Dijkstra (72. Hoogveld), Overtoom; Musaba (72. Ndashimiye), Braken (72. Roneny), Okita.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.