Volledig scherm
Souffian El Karouani stoomt namens NEC op in de oefenwedstrijd tegen RKC. © Broer van den Boom

NEC te sterk voor RKC in oefenwedstrijd

WEURT - NEC heeft vrijdagavond in een warm Weurt eredivisonist RKC Waalwijk verslagen: 2-1. Invallers Mike Trésor Ndayishimiye en Niek Hoogveld draaiden na rust een 1-0 achterstand om in een overwinning voor de Nijmeegse ploeg uit de eerste divisie.

NEC speelde voor rust net als in de vorige oefenwedstrijd tegen Almere City FC (2-2) in een 5-2-3 formatie. De puzzel van de opstelling heeft het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer alleen nog niet rond.

Zo begonnen dit keer Mart Dijkstra en Joey van den Berg met Josef Kvida in het hart van de defensie en stond er ten opzichte van Almere een hele nieuwe voorhoede: Anthony Musaba, Sven Braken en Jonathan Okita.

Tandem

Okita bleek bij WVW een gevaarlijke tandem met Braken. In het eerste kwart loste de Duitse linksbuiten tweemaal een schot na een combinatie met de spits. Beide keren was RKC-doelman Etiënne Vaessen op zijn post.

De eerste de beste kans van RKC ging er wel in. Voormalig NEC-jeugdspeler Sylla Sow scoorde in blessuretijd van de eerste helft na een actie vanaf links. De 0-1 stand bij rust deed niet recht aan het spel van NEC. De Nijmeegse formatie toonde vooruitgang in het nieuwe systeem, zeker in het verdedigen als blok.

Switch

De switch van NEC in de rust naar het 4-3-3 systeem, met proefspeler Axel Borgmann in de ploeg, zorgde voor meer kansen van beide teams. Zo schoof Mario Bilate namens RKC in kansrijke positie naast en mikten Anthony Musaba en invaller Ayman Sellouf voor NEC niet goed genoeg.

Ndayishimiye scoorde wel. De buitenspeler, na een uur ingevallen, schoof in minuut 72 de bal onder Vaessen door. Met de 1-1 was het voor NEC nog niet gedaan. Kvida verlengde vrije trap tot doelpunt: 2-1.

NEC wacht nog twee oefenduels voor aanvang van de competitie. De ploeg van het trainerstrio speelt komende dinsdag uit tegen tweededivisionist De Treffers en volgende week zaterdag op de Open Dag tegen Osasuna.

NEC-RKC 2-1 (0-1)
45+4. Sow 0-1, 72. Ndayishimiye 1-1, 80. Kvida 2-1.
NEC: Branderhorst; Van Rooij (46. Sanniez), Van den Berg (46. Sellouf), Dijkstra, Kvida, El Karouani (46. Borgmann); Van Landschoot, Overtoom (74. Hoogveld); Musaba (62. Ndayishimiye), Braken (74. Romeny), Okita (74. Wolters).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.