Volledig scherm
Jack de Gier. © Pro Shots/Remko Kool

NEC-trainer De Gier: 'Interlandperiode geen probleem'

NIJMEGEN - Jack de Gier onttrekt zich aan de commotie die is ontstaan over de competitieopzet in de eerste divisie. Tijdens de interlandperiode van dit weekeinde is er gewoon een speelronde op het tweede niveau van Nederland. ,,Maar voor mij is dat geen probleem”, zegt de NEC-trainer.

Hij mist zaterdag tegen Roda JC om die reden Josef Kvida (Tsjechië O23), Ole Romeny (Oranje O19) en Bart van Rooij (Oranje O18). 

Quote

Ik vind het juist mooi dat ze zijn geselec­teerd

NEC-trainer Jack de Gier

,,Over hun afwezigheid heb ik deze week met geen woord gerept. Ik kijk alleen naar de jongens die ik tot beschikking heb. Ik vind het juist mooi dat ze zijn geselecteerd. Bart heeft zijn debuut gemaakt in Oranje en houdt daar een fantastisch gevoel aan over. Wie ben ik dan om te gaan huilen dat hij er niet bij is?”

NEC kan hun afwezigheid ook opvangen, stelt De Gier. ,,We hebben een brede selectie. We gaan niet terug in kwaliteit.” Zo vult nieuwkomer Mathias Bossaerts (KV Oostende) de plek van Kvida in. ,,Mathias staat er prima op, ook al traint hij pas een week mee. Hij is een fysiek sterke verdediger met een mooie uitstraling. NEC heeft hem al sinds zijn vertrek van Anderlecht naar Manchester City in 2012 op het oog. Het is alleen opvallend dat hij de laatste jaren weinig heeft gespeeld.”

Achter Bossaerts staat Norbert Alblas. Na het plotselinge vertrek van Gino Coutinho vanwege motivatieproblemen (‘ik zag op bepaalde momenten dat er iets speelde’) is de oud-Ajacied de nieuwe nummer één. Marco van Duin is reservedoelman. De Gier: ,,We hebben twee prima keepers, maar op dit moment krijgt Norbert het vertrouwen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.