Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier tegen Cambuur © Broer van den Boom, BSR/Socrates

NEC-trainer De Gier na duel Cambuur: ‘We moeten hier gewoon winnen’

LEEUWARDEN - De kopbal van Jonathan Okita op de paal in blessuretijd schoot na afloop van het duel met Cambuur (1-1) meermaals door het hoofd van Jack de Gier. ,,We zijn zo dichtbij een overwinning, alweer”, reageerde de trainer van NEC.

De Gier doelde op de wedstrijd in de eerste divisie bij TOP Oss (1-1) van twee weken geleden. Toen kreeg Ferdy Druijf dé kans op de winnende treffer in extra tijd. Ook de huurling van AZ trof destijds de paal. ,,We halen maar zes punten uit de laatste vier duels, dat hadden er meer moeten zijn. We moeten op zulke momenten gewoon doorpakken, want met een gelijkspel schieten we eigenlijk niets op. Tevreden ben ik dan ook niet helemaal met de laatste resultaten.”

Wind mee en wind tegen

Wel met het spel en de inzet van zijn ploeg, vertelde De Gier vervolgens. ,,Ik heb ook na de wedstrijd in de kleedkamer tegen de jongens gezegd dat deze prestatie houvast biedt. Dat het harde werken binnenkort wordt beloond. We zijn namelijk blijven knokken tot de laatste minuut, hebben onszelf een team getoond. Daardoor krijgen we op het einde van de wedstrijd ook die kans met Jonathan. We moeten hier eigenlijk gewoon winnen, dat hadden we ook verdiend, vind ik.”

De Gier zag een verschil tussen de eerste en tweede helft van zijn ploeg. ,,Met de wind mee voetballen bleek moeilijker dan met wind tegen”, gaf de coach aan. ,,In de tweede helft zijn we door de tegenwind meer over de grond gaan voetballen, voor rust probeerden we juist de bal over de verdediging heen te leggen. Die ballen waren door de wind vaak te hard. Het is niet zo dat we in de eerste helft tactisch zijn overklast of zijn weggespeeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.