Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © PIROSCHKA VAN DE WOUW

NEC-trainer De Gier zit gewoon op de bank bij NEC - MVV, alleen voorwaardelijke schorsing

NIJMEGEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft NEC-trainer Jack de Gier een schorsing van één duel voorwaardelijk opgelegd. Daardoor zit de geplaagde oefenmeester deze vrijdag gewoon op de bank bij het duel van de eerstedivisionist met MVV in De Goffert.

De Gier kreeg vorige week vrijdag twee keer geel en dus rood van scheidsrechter Joey Kooij vanwege het verlaten van het coachingsvak en commentaar op de leiding. NEC verloor met 3-2 van koploper FC Den Bosch en verloor behalve De Gier ook middenvelder Joey van den Berg met rood. Hij moet twee duels vanaf de tribune toekijken. NEC maakte daar geen bezwaar tegen.

NEC accepteerde maandag echter niet het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van één duel voor De Gier. De tuchtcommissie heeft het schorsingsvoorstel nu aangepast, waardoor De Gier er deze vrijdagavond gewoon bij is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”