Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 in het Spaanse Marbella. © Toin Damen

NEC-trainer Jack de Gier: ‘Er is geloof in elkaar, het team en het resultaat’

NIJMEGEN - Het zwalkende NEC begint zondag aan de tweede seizoenshelft met de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Trainer Jack de Gier stelt dat de winterstop louterend heeft gewerkt en verwacht een ommekeer.

De Gier: ,,Ik zie weer een bepaalde frisheid. Er is geloof in elkaar, het team en het resultaat. Dat komt door goede, afwisselende trainingen, individuele training en krachttraining. Nu moeten we dat omzetten in de wedstrijd.’’

De wederopstanding moet voor het eerst gestalte krijgen tegen de tweede club uit de lichtstad. NEC verloor vorig seizoen zes duels voor het einde de koppositie in Eindhoven (3-2) en greep naast promotie naar de eredivisie. Ook dit seizoen verloor NEC van de Eindhovenaren (0-1 in De Goffert).

Quote

Ik voel de steun binnen de club

Jack de Gier, Trainer van NEC

Steun

Volledig scherm
NEC-verdediger Rens van Eijden (links) in actie tegen FC Twente. © Niels Boersema

Het duel met Eindhoven is meteen ook de laatste wedstrijd van de tweede periode, waarin de crisisclub geen enkele rol speelt. Een blik op de periodestand laat zien hoe diep de topclub in de eerste divisie de afgelopen maanden is gezonken. NEC staat met zeven punten uit de laatste acht duels zeventiende. De Eindhovenaren haalde zes punten meer en staan achtste.

Voor de winterstop sprak de raad van commissarissen door de mond van algemeen directeur Wilco van Schaik het vertrouwen uit in de geplaagde trainer. Ook een aantal spelers waarmee de clubleiding gesprekken voerde, sprak volgens aanvoerder Rens van Eijden een blind vertrouwen uit in de staf. De Gier heeft niet nagedacht over de gevolgen van een nederlaag tegen Eindhoven voor zijn positie. ,,Ik voel de steun binnen de club. Maar verder ben ik daar niet mee bezig.’’

Afwezigen

Volledig scherm
Aanwinst Ferdy Druijf van NEC. © Toin Damen

In het doel begint vermoedelijk Marco van Duin, die in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop de geblesseerde Oliver Zelenika verving. Van Duin liet op trainingskamp in het Spaanse Estepona een betere indruk achter dan zijn concurrent, die inmiddels weer fit is. De Gier wil dat niet bevestigen.

De trainer kan tegen Eindhoven geen beroep doen op de geblesseerden Norbert Alblas, Randy Wolters en Frank Sturing. Middenvelder Paolo Sabak zit tegen Eindhoven zijn eerste van twee duels schorsing uit. Daarentegen keert Joey van den Berg terug van een schorsing. Ook Tom Overtoom keert terug in de selectie. De middenvelder was weken uitgeschakeld door een blessure aan zijn rechter hamstring.

De opvallendste afwezige is topscorer Sven Braken. De spits heeft een trainingsachterstand opgelopen door transferperikelen en zit niet in de wedstrijdselectie. AZ-huurling Ferdy Druijf, de enige aanwinst van NEC deze winter, neemt zijn plaats in de spits in.

Vermoedelijke opstelling: 

Van Duin; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Okita, Druijf, Darri.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.