Volledig scherm
NEC-coach Adrie Bogers. © Pro Shots / Marcel Bonte

NEC-trainer over 'spion': We willen De Graafschap niet het leven zuur maken

NIJMEGEN - NEC-trainer Adrie Bogers wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op wedstrijden en laat daarom 'spionnen' trainingen van de tegenstanders bezoeken. Bij De Graafschap paste trainer Henk de Jong vanwege een pottenkijker woensdag de training aan.

Adrie Bogers legt uit dat aan het begin van het seizoen is besloten de trainingen van tegenstanders te bezoeken. Dat gebeurt door Jan de Hoon of andere scouts. ,,Het heeft ons al een aantal keer prima geholpen. Bijvoorbeeld hoe tegenstanders lopen en blocks zetten bij hoekschoppen en vrije trappen. Dat soort momenten zijn beslissend.’’

Bogers noemt het een logisch onderdeel van een zo goed mogelijke voorbereiding. Trainer Henk de Jong van De Graafschap paste woensdag de training aan toen hij Jan de Hoon langs het veld zag staan. Hoewel de 'spion' niets wijzer werd, verstoorde hij wel de voorbereiding. Volgens Bogers is dat niet het doel. ,,We willen De Graafschap niet het leven zuur maken.’’

Kunstgras

Donderdag verzamelde De Hoon, die hoofd opleidingen was bij Willem II, ook geen informatie omdat De Graafschap toen een besloten training hield in het stadion. Vorige maand brak RKC Waalwijk een training af op natuurgras en verhuisde naar het kunstgras in het stadion vanwege de aanwezigheid van De Hoon.

Het weren van pottenkijkers is één van de redenen waarom NEC op woensdag besloten oefent op trainingscomplex De Eendracht, aldus Bogers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.