Volledig scherm
Interim-trainer Ron de Groot van NEC. © BSR Agency

NEC-trainer Ron de Groot: ‘Dit doet pijn’

WAALWIJK - NEC-trainer Ron de Groot vindt dat RKC dinsdagavond verdiend doorgaat naar de halve finale van de play-offs voor promotie en degradatie. ,,We hebben niets afgedwongen. RKC is de terechte winnaar.’’

Verslagen staat de clubicoon na afloop de pers te woord. ,,Dit doet pijn.’’

De interim-trainer bracht de hoop de laatste weken terug in Nijmegen. Hij leidde NEC met een reeks van vijf zeges een een gelijkspel naar de nacompetitie. Daarin versloeg de ploeg in De Goffert in de heenwedstrijd RKC met 2-0. 

Ruime marge uit handen

In de return in Waalwijk gaf NEC die ruime marge uit handen: 3-0. ,,We hebben op scherpte verloren. Een paar spelers gaven niet thuis. Ik heb daar geen verklaring voor. Dit is bij deze groep vaker gebeurd, maar niet onder mijn leiding.’’

In de eerste helft gebeurde er volgens De Groot tot het doelpunt van Dylan Seys in de 41ste minuut vrij weinig voor beide goals. De grootste kans was zelfs voor NEC-middenvelder Jordy Bruijn. ,,Door een individuele fout komen we 1-0 achter. Daarvoor was er weinig aan de hand. Maar zij krijgen daardoor het geloof. Na de 2-0 was het helemaal weg bij sommige van onze spelers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.