Volledig scherm
De eerste training van het driemanschap Ron de Groot, Rogier Meijer en Adrie Bogers was niet besloten. © Bert Beelen

NEC-trainer Ron de Groot handhaaft persboycot voor het leggen van ‘accenten’

NIJMEGEN - De nieuwe staf van NEC houdt vast aan het persboycot op de laatste twee trainingen voorafgaand aan een wedstrijd. Interim-trainer Ron de Groot van de eerstedivisionist wil dan onder meer in het ‘geheim trainen’ op standaard situaties.

Voormalig hoofdtrainer Jack de Gier stelde vanaf de winterstop een persboycot in voor trainingen. Op trainingskamp in het Spaanse Estepona ging het nieuwe regime in. Vanwege de dramatische resultaten werd De Gier, net als assistent Patrick Pothuizen, afgelopen dinsdag op non-actief gesteld.

Zijn opvolger De Groot besloot de pers te blijven weren. De clubicoon wijst erop dat pers het laatste half uur wel welkom is tijdens de afsluitende training voorafgaand aan een wedstrijd. ,,Ik vind het allemaal zo overdreven. Jullie staan hier nu en het is een half uur later dan normaal. Als wij ergens op trainen en dat komt in de media, bijvoorbeeld op corners of andere accenten, zegt iedereen: wat een amateurs.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.