Volledig scherm
NEC-trainer Pepijn Lijnders na afloop van de uitschakeling van zijn ploeg in de halve finale van de play-offs door FC Emmen. © Pro Shots / David van Haren

NEC-trainer wacht beslissing 'wijze heren' over zijn toekomst af

NIJMEGEN - Trainer Pepijn Lijnders stapt niet uit eigen beweging op nadat NEC door FC Emmen is uitgeschakeld in de play-offs. De trainer zegt na afloop van de return tegen FC Emmen (4-1 winst) dat hij zijn lot in de handen legt van de 'wijze heren'.

De oefenmeester die deze winter overkwam van Liverpool FC, waar hij assistent was, haalde de doelstelling van NEC om te promoveren naar de eredivisie niet. De club met de hoogste begroting van de eerste divisie is zondagmiddag door FC Emmen uitgeschakeld in de nacompetitie, ondanks een 4-1 zege. Het eerste duel van het tweeluik verloor NEC met 4-0.

Lijnders vindt dat hij weinig tijd heeft gehad om zijn voetbalvisie over te brengen op de spelers omdat er veel energie naar randzaken ging. ,,Het kostte energie om de mensen om me heen mee te krijgen. Dat heeft gewoon tijd nodig. We hebben fases goed gespeeld. Maar er waren ook fases dat we tegen onszelf vochten. Dat het team niet deed wat we wilden. Als mijn positie op vier, vijf maanden wordt bepaald...’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.