Volledig scherm
Jellert van Landschoot daalt de trappen af van De Waag op de Grote Markt. © Broer van den Boom

NEC trekt Belgische middenvelder aan

NIJMEGEN - NEC heeft zich versterkt met de 21-jarige Belg Jellert van Landschoot. De verdedigende middenvelder wordt gehuurd (met een optie tot koop) van Club Brugge waar hij de hele jeugdopleiding doorliep, maar niet doordrong tot de hoofdmacht.  

De jeugdinternational werd twee seizoenen geleden uitgeleend aan FC Eindhoven. Daar speelde hij alle 38 competitiewedstrijden. Vorig seizoen werd Van Landschoot opnieuw uitgeleend, nu aan Oud-Heverlee Leuven (eerste klasse B), waar hij slechts negen keer in actie kwam. 

Van Landschoot kan ook als linksback uit de voeten. De Belg sluit maandag aan bij de selectie van NEC, die een week op trainingskamp gaat in Duitsland waar oefenwedstrijden SF Lotte en SV Wuppertal op het programma staan. Volgens Wilco van Schaik kan Van Landschoot de plek invullen van Jordy Bruijn, die in de laatste helft van het vorig seizoen gehuurd werd van Heerenveen, maar terugkeerde naar Friesland. ,,Hij is al een paar keer in Nijmegen geweest om huizen te kijken.Hij is gretig. Jellert heeft een goede mentaliteit. Er zit een goede kop op, zo gezegd.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.