Volledig scherm
NEC-speler Frank Sturing (links). © David van Haren

NEC-verdediger Frank Sturing hervat na 3,5 maand de groepstraining

NIJMEGEN - Na 3,5 maand blessureleed traint Frank Sturing sinds maandag weer mee met de selectie van NEC. De verdediger, afkomstig uit de jeugd van de eerstedivisionist, had last van een geïrriteerde knie. Een operatie was niet nodig.

Sturing (21) debuteerde voor NEC in het seizoen 2016-2017. Vorig seizoen kon hij regelmatig rekenen op een basisplaats. Onder NEC-trainer Jack de Gier kwam de voormalig jeugdinternational mede door zijn blessure dit seizoen slechts tot vijf optredens.

Door het vertrek van Robin Buwalda naar het Finse IFK Mariehamn en de blessure van Rens van Eijden (lies) beschikt De Gier nog over twee fitte centrale verdedigers: Mathias Bossaerts en Josef Kvida. De terugkeer van Sturing geeft de trainer meer opties in de achterhoede en op het middenveld.

Op de training ontbrak maandag Joey van den Berg (33) uit voorzorg. Vermoedelijk traint de middenvelder woensdag weer mee en kan hij vrijdag spelen tegen Roda JC.

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.