Volledig scherm
Bjorn Vleminckx (links). Foto: Walter Nieuwkamp/De Gelderlander

NEC verkent Ergilio Hato Stadion

WILLEMSTAD - NEC is de week op Curaçao, waar de ploeg het voetbaljaar afsluit, met een korte training begonnen. De Nijmegenaren trainden dinsdagochtend in het Ergilio Hato Stadion. De sessie gold vooral als kennismaking met het stadion, waar NEC in het weekeinde in actie komt tijdens de Chippie Polar Cup.

De Nijmeegse delegatie was met de nodige vertraging aangekomen op Curaçao. De vlucht was enige uren uitgesteld, doordat er maandagochtend geen vliegverkeer van en naar Schiphol was als gevolg van de aswolk die boven Noordwest-Europa hangt. Ondanks de onduidelijkheid over het vertrek, is annulering van de reis geen moment ter sprake geweest.

NEC stond dinsdag een uurtje op het kunstgrasveld van het Ergilio Hato Stadion. De oefensessie was de enige training die de ploeg deze week afwerkt. Dat de Nijmegenaren maar één keer trainen in aanloop naar het toernooi om de Chippie Polar Cup, onderstreept de intenties van deze week. De Nijmeegse equipe is een week te gast bij de hoofdsponsor om de samenwerking kracht bij te zetten.

“De andere activiteiten zijn belangrijk voor ons, daar draait deze week om”, vertelt algemeen directeur Jacco Swart. “We geven verschillende clinics. Voor de jeugd, bij voetbalclub Seru Fortuna, maar we gaan bijvoorbeeld ook naar het ziekenhuis en zijn op een Cruyff Court voor een clinic met gehandicapte kinderen. Verder geeft onze technische staf uitleg aan veertig Antilliaanse trainers over het vak. We hebben een gevarieerd programma, waarbij we NEC willen laten zien op het eiland.”

NEC blijft tot en met maandag 24 mei op Curaçao. Vrijdagavond (19.30 uur lokale tijd, 01.30 uur in Nederland) spelen de Nijmegenaren de eerste wedstrijd tijdens de Chippie Polar Cup. Het elftal van trainer Wiljan Vloet komt dan in actie tegen de Dutch Caribbean Stars, een van Nederlandse profs met Antilliaanse roots.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.